احتمال پنچر شدن لاستیک برای هر ماشینی وجود دارد و همواره ممکن است برای هر راننده ای اتفاق بیفتد. اصولا پنچرگیری لاستیک کاری دشوار و بسیار زمان بر است. این پنچری زمانی رخ می دهد که لاستیک بر اثر عوامل محیطی سوراخ شده باشد.اصولا سوراخ هایی که موجب پنچری لاستیک می شوند، به دو صورت رخ خواهند داد. بعضی از آن ها بسیار ریز هستند و به مرور زمان خودشان را نشان می دهند؛ این نوع سوراخ ها بر اثر برخورد لاستیک با شیء تیز یا چاله های خیابانی به وجود می آیند.
لرزش های مداوم فرمان ماشین مخصوصا در سرعت های بالا، کم شدن فشار باد لاستیک ها نشان دهنده وجود این گونه سوراخ های ریز و پنچری آهسته در لاستیک ها هستند. دسته دوم، سبب تخلیه سریع باد لاستیک ها می شوند. این گونه پنچری ها می توانند بسیار خطرناک باشند، مخصوصا هنگامی که سرعت ماشین زیاد است. البته در برخی از موارد نیاز به تعویض لاستیک نخواهد بود، چرا که بیشتر این نشتی ها قابل ترمیم هستند.اگر لاستیک ماشین شما دچار پنچری شد؛ ابتدا باید خودرو را تا جایی که ممکن است از جاده یا خیابان اصلی دور نمایید. بهتر است آن را در جایی صافی پارک کنید. حال تمامی سرنشینان خودرو را پیاده کرده و چراغ های راهنما را در حالت چشمک زن قرار دهید. در صورت نیاز برای دریافت قیمت لاستیک می توانید به سایت شجاع تایر مراجعه نمایید.
حتما ترمز دستی ماشین را بکشید و ماشین را روی دنده یک یا دنده عقب تنظیم نمایید؛ اگر خودرو شما اتوماتیک است می توانید آن را روی حالت P قرار دهید. در مرحله آخر نیز یک تکه سنگ یا آجر جلوی تمامی تایرهای خودرو بگذارید و سپس مراحل زیر را انجام دهید:
پیدا کردن محل آسیب دیده در لاستیک
اولین مرحله برای پیدا کردن محل نشتی این است که به کمک دفترچه راهنمای خودرو لاستیک را تا حد مجاز باد کنید. حداکثر مقدار باد کردن لاستیک در دفترچه راهنما درج شده است. پس از باد کردن تایر، امکان داشته که صدایی شبیه به هیس بشنوید؛ این صدا نشان دهنده خالی شدن باد لاستیک است.با کمک این صدا می توانید به راحتی محل نشتی را بیابید. روش بعدی برای پیدا کردن محل نشتی لاستیک، استفاده از آب و صابون است. شما می توانید تمامی نقاط تایر را با استفاده از کف صابون پوشش دهید و در صورت مشاهده حباب در قسمتی از لاستیک می توانید محل سوراخ را بیابید.همچنین می توانید با استفاده از نور چراغ قوه محل آسیب دیدگی لاستیک را پیدا کنید. پس از یافتن محل نشتی، آن را علامت گذاری نمایید. اگر شیء تیزی درون لاستیک ها فرو رفته بود، حتما آن را خارج کنید.
پنچرگیری لاستیک ماشین با استفاده از کیت های تعمیر
پنچری لاستیک ممکن است در هر زمانی رخ دهد. به علاوه ممکن است در نزدیکی محلی که لاستیک خودرو شما دچار پنچری شده است، تعمیرگاهی در دسترس نباشد.حتی پنچر شدن لاستیک می تواند بعد از خرید لاستیک هانکوک، رودکس، فاررود و هر برند دیگری اتفاق افتد.
پیدا کردن محل نشتی
بنابراین داشتن یک کیت تعمیر اضطراری بسیار حائز اهمیت خواهد بود. این کیت ها یکی از ابزارهای مهم برای هر راننده ای به شمار می روند. چرا که به کمک این ابزار می توانید در سریع ترین زمان ممکن، بدون نیاز به جک و زاپاس پنچری لاستیک خودرو خود را انجام دهید. این ابزار آلات شامل موارد زیر می شوند:
- قلاب
- روغن
- سنبه یا سنباده
- نوار و فیتیله پنچرگیری
- کاتر
- انبردست
- درفشن
- آلن
تمامی مواردی که نام برده شده اند درون یک کیف با حجم کم قرار دارند، همچنین این کیف را می توانید به راحتی حمل و جا به جا کنید.در صورت پنچری لاستیک خودرو بر اثر فرو رفتگی میخ یا یک شیء تیز، یک عدد نوار را درون قلاب قرار دهید؛ در نتیجه میخ یا عامل پنچری از لاستیک خارج می شود. سپس درفش سنباده را در محل پنچری قرار داده تا مسیر سوراخ را برای قرار دادن نوار کاملا باز نگه دارد.بعد از خارج کردن درفش، قلاب نخ به طور کامل درون شکاف لاستیک فرو می رود، سپس آن را به آهستگی بچرخانید و خارج کنید، تا نوار در پشت تایر گره بخورد. این کار مانع از خروج باد لاستیک می شود. در نهایت قسمت اضافی نوار را با استفاده از کاتر برش دهید.
مزایای استفاده از کیت های تعمیر اضطراری
- قابل حمل بودن
- استفاده آسان و کاربردی
- پنچرگیری لاستیک در کمترین زمان ممکن
اسپری مخصوص پنچرگیری چیست؟
می توان گفت که اسپری مخصوص پنچرگیری یکی از ضروری ترین تجهیزاتی است که یک راننده باید در ماشین خود داشته باشد. با استفاده از این اسپری می توانید به راحتی و با سرعت پنچری خودرو خود را بدون هیچ گونه دردسری بگیرید، همچنین لاستیک را باد کنید. جالب است بدانید که، استفاده از این اسپری تنها مختص اتومبیل نبوده؛ بلکه می توانید از آن جهت پنچرگیری لاستیک دوچرخه و موتور سیکلت نیز استفاده کنید.
چگونه از اسپری پنچرگیری استفاده می شود؟
ابتدا لاستیک پنچر شده را در موقعیتی قرار دهید تا ورودی هوا تحت فشار نباشد. سپس اسپری را به خوبی تکان دهید. در ادامه سری اسپری را به والو یا سر سوزن لاستیک متصل کنید و محتوای اسپری را به وسیله ضامن آن درون لاستیک خالی نمایید. در نتیجه لاستیک به طور کامل باد می شود و از زمین جدا می گردد. به همین راحتی می توانید پنچری لاستیک خود را بگیرید. لازم به ذکر است که، تنها یک بار می توانید از این اسپری استفاده کنید.
در چه مواردی نباید از اسپری پنچرگیری استفاده کرد؟
- اگر سوراخ ایجاد شده بر روی لاستیک بیش از 4 میلی متر باشد.
- دیواره اصلی لاستیک پاره شده باشد.
- سوراخ ایجاد شده، خارج از ناحیه اصلی آج باشد.
- اگر لاستیک به وسیله میخ یا شیشه های بزرگ آسیب دیده باشد.
استفاده از ماده پنچرگیری
هنگامی که لاستیک خودرو به وسیله شیء تیزی پنچر شده باشد، می توان با استفاده از این ماده و چسب محل نشتی را پر و عایق نمود. این ماده برای جلوگیری از ایجاد آسیب بیشتر در هنگام پنچری لاستیک طراحی و تولید شده است. برای این کار، ابتدا باید ماشین را در حالت ثابت قرار دهید؛ سپس با استفاده از آچارهای مخصوص پیچ های رینگ را بر خلاف عقربه های ساعت باز کنید. در مرحله بعدی جک های هیدرولیکی یا معمولی را در محل مورد نظر نصب نمایید.در این مرحله می توانید از دفترچه راهنمای خودرو برای نصب جک استفاده کنید. برای بیرون آوردن چرخ، ابتدا باید پیچ های آن را باز کرده و سپس لاستیک را به آرامی بیرون بیاورید. سپس طبق مراحلی که بیان شد، محل نشتی را بیابید و از اسپری پنچرگیری استفاده نمایید.
ماده پنچرگیری را با دقت بر روی محل نشتی قرار دهید. با استفاده از دست یا ابزارهای دیگر محل نشتی را فشار داده تا ماده پنچرگیری به خوبی به آن جذب شود. مقدار اضافی آن را با استفاده از کاتر برش داده و تمیز نمایید.پس از انجام این مراحل باید با استفاده از چسب مخصوص محل نشتی را به خوبی پوشش دهید. منتظر بمانید تا چسب کاملا خشک شود. پس از خشک شدن آن، لاستیک را نصب کنید. برای نصب تایر، ابتدا باید چرخ را با استفاده از پیچ سر جای خود سفت نموده، سپس جک را به آرامی باز نمایید.
مزایای استفاده از ماده ضد پنچری
- این نوع محصول قادر است سوراخ هایی با عمق 3 تا 6 میلی متری را پنچرگیری کند.
- این ماده باعث بر هم خوردن بالانس خودرو نمی شود.
- با استفاده از این نوع ماده به راحتی می توانید منافذ تایر را عایق نمایید.
- با بهره گیری از این محصول، از پنچری یا ترکیدن ناگهانی لاستیک جلوگیری خواهد شد.
- این ماده پنچرگیری حاوی ترکیبات ضد زنگ بوده و موجب زنگ زدگی رینگ ها نخواهد شد.
- استفاده از این ماده سبب پخش یکنواخت حرارت بر روی لاستیک می شود، در نتیجه لاستیک را خنک نگه می دارد.
تعویض و پنچرگیری لاستیک معیوب با لاستیک زاپاس
برای این کار ابتدا باید جک را زیر ماشین قرار دهید. جک را تا زمانی که لاستیک از زمین جدا نشده بالا ببرید. این کار باعث می شود تا وزن ماشین بر روی جک قرار بگیرد. حال پیچ های لاستیک را کمی شل کنید، سپس جک را دوباره به سمت بالا هدایت نمایید. این کار را تا زمانی که لاستیک از سطح زمین فاصله بگیرد ادامه دهید.حال می توانید به راحتی لاستیک پنچر را جدا کنید. برای این که جک در هنگام خارج کردن لاستیک، دچار لغزش نشود، می توانید از جک های کمکی کوچک یا یک لاستیک دیگر کمک بگیرید. این کار از آسیب دیدگی شما یا ماشین تان جلوگیری می نماید.در این مرحله می توانید لاستیک زاپاس را جایگزین نمایید. باید لاستیک زاپاس را طوری قرار دهید که دریچه های باد آن رو به بیرون قرار گیرند. سپس پیچ های تایر را سفت کنید و بعد جک را به آرامی پایین بیاورید.
نتیجه گیری
همان طور که بیان شد، روش های مختلفی برای ترمیم و تعویض لاستیک آسیب دیده وجود دارند. شما می توانید با استفاده از کیت های اضطراری به راحتی پنچری لاستیک خودرو خود را برطرف نمایید. همچنین با استفاده از اسپری و ماده پنچری، می توانید نشتی لاستیک خود را از بین ببرید. فروشگاه لاستیک شجاع تایر، با سال ها تجربه در کنار شما بوده تا محصولاتی با کیفیت و با ضمانت را به شما عزیزان ارائه دهد.
منبع: tyreleader
فروشگاه لاستیک شجاع تایر
سوالات متداول
درچه مواردی از اسپری پنچرگیری نمیتوان استفاده کرد؟
اگر سوراخ ایجاد شده در لاستیک بیشتر از 4 میلیمتر باشد دیواره اصلی لاستیک پاره شده باشد، سوراخ ایجاد شده خارج از ناحیه آج باشد نمیتوان از اسپری پنچرگیری استفاده کرد.
مزایای استفاده از ماده ضد پنچرگیری چیست؟
استفاده از این ماده سبب پخش یکنواخت حرارت بر روی لاستیک می شود، در نتیجه لاستیک را خنک نگه می دارد، این ماده باعث بر هم خوردن بالانس خودرو نمی شود و همچنین با بهره گیری از این محصول، از پنچری یا ترکیدن ناگهانی لاستیک جلوگیری خواهد شد.