logo shojatire

بررسی عواملی که باعث ایجاد ترک در لاستیک خودرو میشود

ترک در لاستیک
فهرست مطالب

لاستیک ها یکی از مهم ترین قسمت های هر خودرو محسوب می شوند. این محصولات وظیفه حرکت خودرو را بر عهده دارند و به همین علت باید به طور مناسب نگه داری شوند. البته باید دقت داشته باشید که لاستیک ها طول عمر زیادی ندارند و بر اثر برخورد دائمی با زمین و عوامل محیطی به سرعت دچار سایش و فرسایش می شوند.

شما می توانید با مشاهده نخستین ترک در لاستیک خودرو متوجه شوید که زمان تعویض لاستیک فرا رسیده است. در ادامه این مطلب به دلایل ایجاد ترک در لاستیک خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

دلایل ایجاد ترک در لاستیک خودرو

همان طور که گفتیم عوامل مختلفی ممکن است موجب ترک خوردن لاستیک خودرو شوند. لاستیک ها در برابر شرایط محیطی و عوامل جغرافیایی واکنش های یکسانی از خود نشان می دهند.

یکی از این واکنش ها ترک خوردن است. به مرور زمان ممکن است لاستیک شما ترک بخورد؛ در این زمان شما ملزم به تعویض لاستیک هستید. اما چه عواملی می توانند موجب ترک در لاستیک شوند. در ادامه به مهم ترین دلایل ایجاد ترک در لاستیک خواهیم پرداخت.

بررسی عواملی که باعث ایجاد ترک در لاستیک
ایجاد ترک در لاستیک به علت گرما و اشعه ماورا بنفش

اشعه ماورا بنفش و گرما

پلیمر های موجود در لاستیک های خودرو در گرما منقبض می شوند و در سرما منبسط خواهند شد. به مرور زمان این مسئله می تواند موجب ترک خوردن لاستیک ها شود. همچنین شدت اشعه ماورا بنفش نیز دارای تاثیری مشابه بر روی لاستیک های خودرو است. گرما به همراه اشعه ماورا بنفش می تواند در کوتاه مدت لاستیک ها را از بین ببرد. اگر می خواهید لاستیک های شما در اثر گرما و اشعه ماورا بنفش ترک نخورند و از بین نروند، بهتر است آن ها را دور از نور خورشید و گرما در پارکینگ سر پوشیده قرار دهید.

سن و تاریخ لاستیک

مسئله بعدی که به شدت روی ترک های لاستیک تاثیر می گذارد، سن آن ها است. به مرور زمان لاستیک های خودروی شما پاره و ساییده می شوند و این مسائل ممکن است موجب ایجاد ترک در لاستیک خودرو شود. همان طور که می دانید لاستیک ها از پلیمر های لاستیکی تولید شده اند و پس از طی کردن هزاران کیلومتر به صورت طبیعی ضعیف خواهند شد. این مسئله موجب سختی و شکنندگی بخش بیرونی لاستیک ها می شود. به دنبال آن ممکن است در اثر کوچک ترین ضربه لاستیک ها ترک بخورند.

مسئله بعدی این است که اگر یک وسیله نقلیه را در خیابان رها کنید و به مدت طولانی با آن رانندگی نکرده باشید نیز ممکن است لاستیک هایش ترک بخورد و دچار فرسایش شود. در واقع باید گفت برای این که لاستیک ها عمر طولانی تری داشته باشند باید به طور منظم رانده شوند، تا مواد شیمیایی موجود در آن ها از خشک شدن لاستیک جلوگیری کند. این ماده شیمیایی تنها زمانی که لاستیک در حال حرکت است، کار می کند.

بررسی عواملی که باعث ایجاد ترک در لاستیک
دلایل ایجاد ترک در لاستیک

تاثیر آب بر روی ترک لاستیک

لاستیک های خودرو به میزان زیادی ضد آب هستند اما زمانی که به مدت طولانی در شرایط آب و هوایی مرطوب رانندگی می کنید ممکن است لاستیک ها دچار ترک و فرسایش شوند. در این زمان آب می تواند به مهر و موم لاستیک ها وارد شود و آن ها را از بین ببرد.

زمانی که آب وارد لاستیک می شود می تواند به شکل های مختلفی روی آن تاثیر بگذارد که یکی از اشکال آن ترک خوردن لاستیک است. آب موجود در لاستیک ممکن است تراز را تغییر بدهد، روی روند ترمز گیری و شتاب گیری مشکل به وجود آورد و لاستیک را از بین ببرد.

همچنین زمانی که درون لاستیک شما آب وجود دارد، در اثر انبساط و انقباض ممکن است لاستیک با سرعت بیشتری دچار فرسایش شود. بنابراین بهتر است در صورتی که قصد رانندگی طولانی در محیط های مرطوب را دارید، لاستیک هایتان را در فواصل زمانی مشخص بررسی کنید تا مطمئن شوید درون آن ها آب وجود ندارد.

باد لاستیک

یکی دیگر از عوامل ایجاد ترک در لاستیک خودرو پر باد بودن یا کم باد بودن آن است. لاستیک هایی که کم باد هستند در زمان حرکت، گرمای بیشتری به وجود می آورند و این مسئله موجب ایجاد اصطکاک بیشتر لاستیک با زمین می شود؛ این مسئله به این علت است که سطح بیشتری از لاستیک با زمین برخورد می کند. لاستیک هایی که پر باد هستند نیز فشار زیادی به دیواره لاستیک وارد می کنند و به ساختار و بدنه لاستیک صدمه می زنند. بنابراین شما باید در فواصل زمانی مشخص شاخص میزان باد لاستیک یا همان PSI را بررسی کنید. شاخص باد لاستیک در خودروهای سواری باید بین ۳۲ تا ۳۵ PSI باشد.

تاثیر مواد شیمیایی بر روی لاستیک

تعداد زیادی از مواد شیمایی برای مراقبت از لاستیک در مقابل اشعه ماورا بنفش و سایر آسیب ها و همین طور برای دفع گرد و غبار و … تولید شده اند که بعضی از آن ها استاندارد نیستند.  به کار بردن این واکس ها و مواد شیمیایی مضر ممکن است روند خرابی و ترک خوردن تایر به میزان زیادی سرعت ببخشد.

بنابراین در صورت به کار بردن این نوع محصولات سعی کنید از یک برند معروف استفاده کنید. به خصوص برای لاستیک هایی که در فضاهایی همچون معادن فعالیت می‌ کنند، (مثل لاستیک دامپتراک) رعایت کردن این مسئله حائز اهمیت است. یکی دیگر از روش های پیشگیری از ترک خوردن لاستیک و افزایش طول عمر آن این است که برای تمیز نمودن لاستیک ها آب و یا محلول آب و صابون مورد استفاده قرار دهید.

آیا لاستیک های ترک خورده از کار افتاده اند؟

در این مورد باید به شما بگوییم عمق آج در لاستیک خودروها باید حداقل ۱.۶ میلی متر باشد. این مسئله به این معنا است که زمانی که شما لاستیک ها را چک می کنید، نباید روی آن ترک خوردگی، پارگی و برآمدگی وجود داشته باشد. مسئله بعدی این است که شما نمی توانید لاستیک هایی که ترک خورده هستند را تعمیر کنید و حتما باید نسبت به تعویض این لاستیک ها اقدام نمایید.

ماهیت ساختاری لاستیک های ترک خورده ضعیف شده است و هیچ ماده ای نمی تواند آن ها را تعمیر کند و به شکل اولیه خود باز گرداند. با این وجود شما می توانید برخی از اقدامات پیشگیرانه را برای جلوگیری از ترک خوردن لاستیک خودروی خود انجام دهید؛ از جمله این اقدامات می توان به  تنظیم  کردن باد تایر به شکل مناسب، پارک کردن ماشین در پارکینگ یا زیر سایه، عدم استفاده از مواد شیمیایی و غیراستاندارد برای تمیز کردن لاستیک ها، داشتن عادات رانندگی مناسب و … اشاره کرد.

بررسی عواملی که باعث ایجاد ترک در لاستیک
خطرات رانندگی با لاستیک های ترک خورده

آیا وجود ترک در لاستیک خطرناک است؟

اگر روی لاستیک های خودرویتان ترک به وجود آمده است، به این معنا می باشد که لاستیک شما شروع به از هم پاشیدن کرده و دچار فرسایش شده است. در این زمان لاستیک شما در حال خراب شدن بوده و به مرور زمان به طور کامل از بین می رود. دقت داشته باشید در صورتی که روی لاستیک خود ترک مشاهده کردید، بهتر است سریعا نسبت به تعویض آن ها اقدام کنید و از رانندگی با آن ها اجتناب کنید.

لاستیک های ترک خورده به راحتی می توانند استحکام خود را از دست بدهند و در زمان رانندگی منفجر شوند. بنابراین اگر در لاستیک خود ترک یا شکاف مشاهده کردید، سریعا آن ها را تعویض کنید تا دچار سانحه و مشکل نشوید.

روش هایی برای جلوگیری از بروز ترک روی لاستیک خودرو

روش های مختلفی برای جلوگیری از به وجود آمدن ترک روی لاستیک خودرو وجود دارند. شما می توانید با استفاده از این روش ها از ترک خوردن لاستیک خودرو خود جلوگیری کرده و طول عمر آن را به میزان زیادی افزایش دهید. در ادامه به برخی از این روش های اشاره می کنیم:

  • بررسی و تمیز کردن به طور مرتب و منظم تایر
  • تا جایی که می توانید خودرو ی خود را دور از نور خورشید قرار دهید.
  • از محصولات مضر و شیمیایی هم چون اسپری استفاده نکنید.
  • تنظیم کردن باد به طور مناسب برای لاستیک خودرو
  • نگهداری و مراقبت از تایر ها در فصل تابستان و گرما
  • بعد از رانندگی در برف و باران لاستیک ها را تمیز کنید.
  • لاستیک هایتان را در آب های ساکن قرار ندهید.
  • با خودرو رانندگی کنید و نگذارید به مدت طولانی در یک جا بایستد. حداقل هر چند روز یک بار با آن رانندگی کنید.

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم شما را با عوامل ایجاد ترک در لاستیک خودرو آشنا کنیم. از جمله این عوامل می توان به اشعه ماورا بنفش، گرما، باد لاستیک، آب و … اشاره کرد. در زمان برخورد لاستیک با این مسائل، لاستیک دچار فرسودگی شده و ترک می خورد. برای جلوگیری از ترک خوردن لاستیک باید آن را به طور دوره ای بررسی کنید و نسبت به تمیز نگه داشتن آن اقدام کنید. شما می توانید با استفاده از وب سایت شجاع تایر، لاستیک ترک خورده خود را تعویض کنید و بهترین لاستیک را برای خودرویتان به کار ببرید.

منبع: rac ، godswrench ، hollenshades ، carshtuff ، motorandwheels

شجاع تایر

 

سوالات متداول:

با چه راه هایی می توان از ترک خوردن لاستیک جلوگیری کرد؟

  • بررسی و تمیز کردن به طور مرتب و منظم تایر
  • تا جایی که می توانید خودرو ی خود را دور از نور خورشید قرار دهید.
  • از محصولات مضر و شیمیایی هم چون اسپری استفاده نکنید.
  • تنظیم کردن باد به طور مناسب برای لاستیک خودرو
  • نگهداری و مراقبت از تایر ها در فصل تابستان و گرما
  • بعد از رانندگی در برف و باران لاستیک ها را تمیز کنید.
  • لاستیک هایتان را در آب های ساکن قرار ندهید.
  • با خودرو رانندگی کنید و نگذارید به مدت طولانی در یک جا بایستد. حداقل هر چند روز یک بار با آن رانندگی کنید.

آیا لاستیک بعد از ترک هم قابل استفاده است؟

خیر شما بعد از دیدن اولین ترک ها باید اقدام به تعویض لاستیک نمایید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

همراه همیشگی شما هستیم